VOORAFBESPREKING

Meer en meer mensen kiezen er voor om vooraf eens informatie te krijgen over een begrafenis. Wat kan er zoal en wat is de kostprijs. Wij kunnen jullie vooraf een gedetailleerde beschrijving geven van wat een begrafenis kost. Wij bespreken samen met jullie wat de mogelijkheden zijn omtrent begraven en crematie.

Bij begraven kan je kiezen tussen teraardebestelling of grafkelder. Bij crematie kan er gekozen worden tussen asuitstrooiing, columbarium, urnenkelder of thuisbewaring (indien de overledene het zelf laten registreren heeft op het stadhuis, of indien iedereen van eerste graad familie tekent dat het mag). Het uitstrooien en de teraardebestelling is kosteloos als het in de gemeente is waar de overledene ingeschreven staat. De andere mogelijkheden zijn betalend voor minimum 25 jaar.

Ook kan er besproken worden om het graf te onderhouden voor enkele jaren. Mensen die bv geen kinderen hebben kunnen er voor kiezen dat hun zerk onderhouden wordt voor 10 jaar en dat er bloemen op de zerk gelegd worden. Zo ben je zeker dat de grafzerk na jou dood niet verwaarloosd wordt en dat er volgens eigen wil een bloemstuk op de grafzerk aanwezig is. Alles wordt op een rustige manier besproken. Ook wanneer jullie vragen hebben omtrent een begrafenis, een dienst in de aula, wat te doen als er iemand sterft in je familiekring, … mag je gerust binnenkomen voor een uitleg. De dood behoort nu eenmaal bij het leven.

Vroeg of laat worden wij er allemaal mee geconfronteerd. Daarom staan wij ter uwe beschikking om jullie zo veel mogelijk bij te staan met antwoorden op jullie vragen. Maak gerust eens een afspraak.